WordPress weboldal készítése

WordPress weboldal készítése

A WordPress egy nyílt forráskódú CMS (Content Management System) - magyarul tartalomkezelő rendszer. MySQL adatbázis kezelőt használ adattárolásra. A világ weboldalainak 35 százaléka WordPress alapú weboldal 2020-as adatok alapján.

A WordPress weboldalaknak három olyan bővítési opciója van, amelyekkel módosíthatjuk a weboldalt megjelenésében és funkcionalitásában is:
1. Sablonok (Themes)

A WordPress rendszerét használva lehetőségünk nyílik sablonok (themes) telepítésére és az adott sablonon belül testreszabásokra. Ezek segítségével a weboldal kinézete anélkül változtatható, hogy a WordPress alap rendszerét módosítani kellene. Ez különösen fontos, mivel a WordPress motorját gyakran frissítik, hogy a lehető legbiztonságosabb, legkorszerűbb és legstabilabb működést érjük el.

2. Bővítmények (Plugins)

A WordPress testreszabhatósága miatt is kifejezetten népszerű rendszernek számít, 2020-as adatok alapján több, mint 55.000 plugin áll rendelkezésre a WordPress hivatalos oldalán. A bővítmények segítségével a weboldal rengeteg féleképpen testreszabható. Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik egyedi WordPress bővítmények fejlesztésében. Egyedileg fejlesztett plugin segítségével szinte bármilyen funkcióval kibővíthető a weboldala. Amennyiben egyedileg fejlesztett pluginra van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot és mi elkészítjük amit megálmodott.

3. Widgetek

A Widgetek olyan modulok amelyek segítségével “Fodg és Vidd” módszerrel építhetjük fel weboldalunk bizonyos részeit. Maga a WordPress is tartalmaz különféle Widgeteket, amelyekkel még színesebbé, informatívabbá tehetjük weboldalunkat. A legtöbb modern sabon eleve sok widgettel érkezik, így számos lehetőség áll rendelkezésre a weboldal felépítésében. Cégünk egyedi Widget fejlesztésével is foglalkozik.

A WordPress használatának számos előnye van. Összeválogattunk néhány tulajdonságát, amelyek jellemzik a rendszerét:
SEO-ra optimalizált

A WordPress egyik nagyon fontos előnye, hogy a forráskódja úgy lett felépítve, hogy a könnyen indexelhető legyen a keresők számára. Így keresőoptimalizálás (SEO) tekintetében csupán attól, hogy WordPress alapú a weboldal, nagyobb az esélye, hogy a keresési találatok élére kerül a weboldala.

Reszponzív felépítés

Ma már alapkövetelmény, hogy egy weboldal minden eszközön megfelelően illeszkedjen a kijelző méretéhez. Ezt hívják reszponzivitásnak. A WordPress reszponzív felépítésű, így az Ön weboldala tökéletes fog illeszkedni legyen szó asztali számítógépről, táblagépről, vagy éppen mobiltelefonról.

Biztonság

Az alap WordPress rendszer megfelelő biztonságot nyújt amennyiben a legfrissebb verzió van telepítve. A WordPress gyakran kap frissítéseket, ezért érdemes az automatikus frissítést is beállítani, hogy a weboldal átadását követően is folyamatosan naprakész legyen a rendszer. Az alap biztonsági beállításokon túl Cégünk további biztonsági beállításokat is aktivál a rendszeren, így Önnek nem kell aggódnia a támadásoktól.

Magyar nyelv támogatása

A WordPress rendelkezik egy magas tudású admin felülettel, amely támogatja többek között a magyar nyelvet is. Ez rendkívül hasznos lehet, abban az esetben, ha Ön nem tud angol nyelven. A tartalmak szerkesztését így egyszerűen meg tudja oldani, könnyedén eljuthat a kívánt menüpontokhoz.

Facebook, Microsoft és további óriások is használják

Nem csak magánszemélyek, mikro-, kis- és középvállalkozások, de nagyvállalatok is előszeretettel használják a WordPress rendszerét. A teljesség igénye nélkül ilyen cégek többek között:

Miért kell hozzá professzionális fejlesztő?

A WordPress használata megrendelőinknek tökéletes választás lehet, legyen szó egyszerűbb, vagy összetettebb weboldalakról.

Egyszerűsége mellett érdemes fejlesztőre bízni egy WordPress weboldal elkészítését, mert:

Nem csak magánszemélyek, mikro-, kis- és középvállalkozások, de nagyvállalatok is előszeretettel használják a WordPress rendszerét. A teljesség igénye nélkül ilyen cégek többek között:

  • A weboldal készítése közben 99% az esélye, hogy valamilyen egyedi igény is előjön, amelyhez programozói tudás is szükséges
  • Fontos magasabb biztonsági szinteket beállítani az alap WordPress beállítások mellé
  • Keresőoptimalizálás (SEO) beállításaihoz
  • Gyors oldalbetöltések eléréséhez (sebességoptimalizálás)
  • Finomhangolások, kompatibilitási problémák kiküszöbölése legyen szó plugin, vagy sablon konfliktusról